BryllupBryllup på Villa Fredbo

Villa Fredbo - et drømmested for bryllup! En båttur fra Oslo ligger Villa Fredbo - Landlig beliggenhet, grensende mot nesoddmarka og med flott utsikt over oslofjorden.
For bryllup på Fredbo om sommeren vil det settes opp et partytelt i hagen til selskapet dersom man er flere enn 35 gjester. Hovedhus og hage står til disposisjon.
Det bemerkes at Villa Fredbo er et privat hus som bl.a leies ut til selskaper og bryllup. Det er også mulighet for overnatting.

Se bildegalleri fra Villa Fredbo


Hvor mange er det plass til?
Stuen  i hovedhuset på Fredbo rommer 35 gjester rundt spisebordet.
For flere enn 35 gjester setter vi opp et partytelt i hagen om sommeren som rommer inntil 80 - 90 gjester .
Det er gavebord og garderobe i hovedhuset,  og i hagen kan orangeriet innredes etter ønske og kan f.eks benyttes til vielsen, som minglerom, bar, til gavebordet, til overnatting eller til matservering med f.eks buffet-bord.

Hvordan struktureres sommerbryllupet?
Gjestene kommer som regel med båt / buss fra Aker Brygge i Oslo.
Gavebord og garderobe er i 1. etg. i hovedhuset eller i orangeriet.
Velkomsten er gjerne ute i hagen om sommeren, og det dekkes vakkert bord med velkomstdrinker.
Selve middagen dekker vi opp i stuen eller i partytelt i hagen med hvit damask- eller naturfargede linduker.
Hele hagen kan disponeres, og det kan settes opp små hyggelige sittegrupper rundt omkring.
Det klargjøres for dans på egnet dansegulv i hagen. Her kan dere spille musikk helt til dere må gå klokken 02.00.
De som sitter ute hører og har kontakt med musikken, men kan likevel prate normalt.


Bryllup høst / vinter / vår

Fra andre uke i september til og med 1 lørdag i mai har vi lavere priser. Hvis du har stramt budsjett eller ikke så mange gjester, kan du benytte deg av vårt lavsesongtilbud.
Dere får et veldig stemingsfullt og vakkert innebryllup. Det er fakler ute, det er fyr på peisen og  levende lys inne. Selve husets skjønnehet kommer enda tydeligere frem da.

Det bør ikke være mer enn 35 gjester. Dere kan være flere – opp til 50 – , men da må noen av gjestene sitte i tilgrensende rom med innsyn til hovedstuen og det blir litt liten plass til å mingle.

Se priser her


Vielse på Fredbo

Dere kan velge å ha vielsen på Fredbo. Fordelen med vielse på stedet er at alle er der hele tiden. Gjestene har et fint sted å være mens dere tar bilder. 
Ønsker man kirkebryllup anbefales Nesodden Kirke, en liten og gammel svært hyggelig steinkirke. Eller du kan for eksempel bruke Human Etisk Forbund. 
Humanetisk forbund holder vielser, også den Norske Kirke tillater nå prester å vie utenfor kirken.

Dersom dere har vielse på stedet, anbefaler vi at det serveres snack og påfyll av velkomstdrikke ettersom gjestene kommer tidlig og er der i kanskje 1,5 timer mens dere tar bilder.


Bryllupsmeny

Dersom det er ønskelig kan man selv stå for mat og servering, og gjerne benytte husets kjøkken til matlagingen, eller medbringe egen kokk.

Foretrekker dere å bestille bryllupsmenyen på Fredbo ønsker vi å tilby våre gjester virkelig god skreddersydd mat, og samarbeider bl.a med Matsalongen som bl.a tilbyr matkonseptet Art - i - Sjokk,  nær 90% økologisk mat av gode, kortreiste råvarer - servert  helt utenom det vanlige!

I tillegg samarbeider vi med Pascal i Oslo.

Man kan velge et måltid skreddersydd etter eget ønske, 3, 4 eller 5 retter.
Om du ønsker en mer bevegelig og uformell stil, kan du velge buffet. Det passer særlig når man ikke ønsker mange taler. Det blir en kortere bordsetting, og mer tid til dans og uformell fest.  Buffeten vil stå fremme ca 1,5 time. Kakebuffeten kan fungere som dessert hvis man vil strekke bordsetningen.


Vin og alkoholfritt til maten

Vi venter på sjenkebevilling, og vil etterhvert tilby økologiske viner til maten,   alkoholfrie alternativer samt dessertvin.
Vi vil også tilby øl fra eget familiebryggeri.
Frem til bevilling foreligger må man selv stå for innkjøp og servering av alkohol.


Kaker & kaffe – evt. flere gjester til kaffen

Dere kan ta med kaker selv. Det er det billigste, og det blir veldig flott med masse kaker.
Bryllupskake: Vi anbefaler bryllupskake fra vår samarbeidspartner Pascal.
Med kaffegjester kan du utvide festen og ta med flere av dine venner. Opp til 100 gjester er ok på sommerstid.

Adkomst

Gjestene kommer som regel med båt fra Aker Brygge og korresponderende buss fra Nesoddtangen.  Villa Fredbo kan arrangere leie av egen buss som henter dere på ønsket sted, og som stopper på bussholdeplassen ca 300 m fra huset. Deretter en liten hyggelig spasertur langs en gårdsvei opp til Fredbo. Etter festen kan man ta drosje eller buss til Nesoddbåten, som også går om natten. Bussen kan også kjøre gjestene hjem etter endt fest.   Se veibeskrivelse
Se kart
Se rutetider hos Ruter.no

Parkering

Det finnes kun parkering til ca 10 biler på Fredbo så vi anbefaler våre gjester å benytte kollektivtrafikk eller innleid buss.


Priser

Priser og antall gjester varierer fra sommersesong til høst / vinter / vår sesong.
Se priser her

Dj – dans

Om man ønsker det kan man leie vårt gode lydanlegg og kjøre musikken selv.
Vi kan formidle DJ eller et band til å stå for det musikalske. Det passer best å ha musikken inne, for da kan dere spille for fulle mugger helt til slutt. Samtidig kan folk sitte i hagen og snakke sammen uten å rope til hverandre.


Styling / Brudekjole

Eier og beboer av Villa Fredbo, Line Evensen,  er bl.a interiørdesigner og stylist, hagedesigner og klesdesigner.
Ønsker dere hjelp til styling av hus / telt / orangeri, eller noe spesielt i hagen kan dette avtales spesifikt.
Hun har arbeidet i flere år som klesdesigner, og laget en rekke brudekjoler. Hennes spesialitet er kjoler som skiller seg fra den tradisjonelle hvite "prinsessekjolen", med en mer røff og spennende stil og uventede detaljer. God passform og kvalitet er essensielt.
Som ett eksempel kan nevnes en brudekjole som ble tovet i tynn ull i en elegant passform til en brud som giftet seg på et gammelt slott i Sverige.
Hun designer og  syr brudekjole etter brudens ønsker, og kan også lage kjole brudepikene.


Overnatting

På Fredbo kan vi tilby overnatting til våre gjester. Det varierer hvor mange sengeplasser vi har tilgjengelig, fra 10 - 20.
Les mer


Kun 2,5 km fra Villa Fredbo ligger Furukollen Feriehjem  med inntil 28 sengeplasser som kan leies for overnatting.
Les mer

Foto / film

Om du ønsker du å forevige dagen gjennom bilder og / eller film kan Villa Fredbo anbefale flere gode fotografer og en dyktig videoprodusent.

                         Bilder fra Villa Fredbo -   Bilder til inspirasjon

Blomster


Tuvali blomsterbinderi

Villa Fredbo har er godt samarbeid med dyktige Pia Bogstad i Tuvali Blomsterbinderi på Nesodden. Hun tryller frem de vakreste kreasjoner av buketter, borddekorasjoner og blomsterdesign i hagen.

facebook.com/TuvaliBlomsterbinderi    Telefon 986 00 987 - Pia

 

Blomsterhagen

Villa Fredbo samarbeider med den eneste økologiske blomsterleverandøren i Norge, Blomsterhagen på Abildsø. De produserer økologisk, kortreiste blomster – vitale og vakre, og binder buketter og lager bord-dekorasjoner. De leverer fra midten av mai til midten av september. Det blir ikke dyrere enn andre leverandører. De supplerer evt. med andre blomster når det trengs, men legger vekt på kortreist, for eks norsk-produserte roser. De leverer i alle prisklasser, fra enkelt og naturlig til store oppsatser.

Til bryllupsblomster håndplukker de det fineste de har i åkeren til enhver tid. Sammen med brudeparet finner de en fargeskala og kanskje noen favorittblomster og ut ifra det skaper de vakre, frodige brudebuketter, hodekranser, knapphullsblomster, brudepikebuketter, borddekorasjoner… Blomstene er sesongriktige og et godt miljøvalg, og hører naturlig hjemme der det serveres mat av gode, kortreiste råvarer. Hvis du ønsker å pynte selv, kan du også kjøpe løse blomster hos blomsterhagen.

facebook.com/blomsterhagen
Telefon: 41577789 – Anja.


Blomsterpikene

Blomsterpikene kan anbefales - de lager alle stiler, og er meget dyktige. De leverer året rundt.
Telefon: 22 72 91 81
Se eksempler på brudearbeid her

Vi anbefaler at man bruker samme leverandør til både brudebukett og borddekor, da det blir helhetlig og passer sammen.

 

VELKOMMEN!

Ta kontakt, og kom gjerne for en titt og et uforpliktende møte!


Vil du vite mer - ta kontakt