BryllupBryllup på Villa Fredbo

Villa Fredbo - et drømmested for bryllup! En båttur fra Oslo ligger Villa Fredbo - Landlig beliggenhet, grensende mot nesoddmarka og med flott utsikt over oslofjorden.
For bryllup på Fredbo om sommeren kan det settes opp et partytelt i hagen til selskapet dersom man er flere enn 35 gjester. Hovedhus og hage står til disposisjon.
Det bemerkes at Villa Fredbo er et  privat hjem som leies ut på AirBnb til overnatting, møter, selskap, jubileer, konfirmasjon, barnedåp, bryllup, fotolocation og filmproduksjoner mm.

Les mer på  Airbnb og be om pristilbud.


Se bildegalleri fra Villa Fredbo


Hvor mange er det plass til?
Stuen  i hovedhuset på Fredbo rommer 35 gjester rundt spisebordet.
For flere enn 35 gjester kan vi sette opp et partytelt i hagen om sommeren som rommer inntil 80 - 90 gjester .
Det er gavebord og garderobe i hovedhuset,  og i hagen kan orangeriet innredes etter ønske og kan f.eks benyttes til vielsen, som minglerom, bar, til gavebordet, til overnatting eller til matservering med f.eks buffet-bord.

Hvordan struktureres sommerbryllupet?
Gjestene kommer som regel med båt / buss fra Aker Brygge i Oslo.
Gavebord og garderobe er i 1. etg. i hovedhuset eller i orangeriet.
Velkomsten er gjerne ute i hagen om sommeren, og det dekkes vakkert bord med velkomstdrinker.
Selve middagen kan dekkes i stuen eller i partytelt i hagen med f.eks mørke eller naturfargede linduker.
Hagen kan disponeres, og det kan settes opp små hyggelige sittegrupper rundt omkring.
Det kan klargjøres for dans på egnet lite dansegulv i hagen. Her kan dere spille musikk helt til gjestene må gå klokken 02.00.
De som sitter ute hører og har kontakt med musikken, men kan likevel prate normalt.


Bryllup høst / vinter / vår

Dere får et veldig stemingsfullt og vakkert innebryllup. Det er fakler ute, det er fyr på peisen og  levende lys inne. Selve husets skjønnehet kommer enda tydeligere frem da.

Det bør ikke være mer enn 35 gjester. Dere kan være flere – opp til 50 – , men da må noen av gjestene sitte i tilgrensende rom med innsyn til hovedstuen og det blir litt liten plass til å mingle.

Se priser her


Vielse på Fredbo

Dere kan velge å ha vielsen på Fredbo. Fordelen med vielse på stedet er at alle er der hele tiden. Gjestene har et fint sted å være mens dere tar bilder. 
Ønsker man kirkebryllup anbefales Nesodden Kirke, en liten og gammel svært hyggelig steinkirke. Eller du kan for eksempel bruke Human Etisk Forbund. 
Humanetisk forbund holder vielser, også den Norske Kirke tillater nå prester å vie utenfor kirken.

Dersom dere har vielse på stedet, anbefaler vi at det serveres snack og påfyll av velkomstdrikke ettersom gjestene kommer tidlig og er der i kanskje 1,5 timer mens dere tar bilder.


Bryllupsmeny

Dersom det er ønskelig kan man selv stå for mat og servering, og gjerne benytte husets kjøkken til matlagingen, eller medbringe egen kokk.

Foretrekker dere å bestille bryllupsmenyen via Villa Fredbo kan vi tilby våre gjester virkelig god skreddersydd mat gjennom våre samarbeidspartnere: 

Matsalongen som bl.a tilbyr matkonseptet Art - i - Sjokk,  nær 90% økologisk mat av gode, kortreiste råvarer - servert  helt utenom det vanlige!
Les mer og ta kontakt: Matsalongen

Catering hos Spiskammerset Selskapsmat AS
Les mer og ta kontakt: Spiskammerset

Vi anbefaler kaker og konfekt fra Pascal i Oslo.
Les mer og ta kontakt: Pascal

Både Matsalongen og Spiskammerset kan tilby og stille med servitør.

På Villa Fredbo kan man velge et måltid skreddersydd etter eget ønske


Vin og alkohol


Villa Fredbo er en privat bolig som leies ut via AirBnb og har følgelig ikke sjenkebevilling. Man må derfor selv stå for innkjøp og servering av alkohol.


Kaker & kaffe

Dere kan ta med kaker selv. Det er det billigste, og det blir veldig flott med masse kaker.
Bryllupskake: Vi anbefaler bryllupskake fra Pascal.

Adkomst

Gjestene kommer som regel med båt fra Aker Brygge og korresponderende buss fra Nesoddtangen.  Villa Fredbo kan formidle leie av egen buss som henter dere på ønsket sted, og som stopper på bussholdeplassen ca 300 m fra huset. Deretter en liten hyggelig spasertur langs en gårdsvei opp til Fredbo. Etter festen kan man ta drosje eller buss til Nesoddbåten, som også går om natten. Bussen kan også kjøre gjestene hjem etter endt fest.   Se veibeskrivelse
Se kart
Se rutetider hos Ruter.no

Parkering

Det finnes kun parkering til ca 10 biler på Villa Fredbo så vi anbefaler våre gjester å benytte kollektivtrafikk eller innleid buss.


Priser

Priser avhenger av antall gjester og det man eventuelt ønsker å bestille i tillegg. Vi kan f.eks stå for styling og borddekking mm.
Se priser her

Dj – dans

Om man ønsker det kan det formidles leie av lydanlegg og man kan kjøre musikken selv.
Vi kan også formidle DJ eller et band til å stå for det musikalske. Det passer best å ha musikken inne, for da kan dere spille for fulle mugger helt til slutt. Samtidig kan folk sitte i hagen og snakke sammen uten å rope til hverandre.


Styling / Brudekjole

Eier og beboer av Villa Fredbo, Line Evensen,  er bl.a interiørdesigner og stylist, hagedesigner og klesdesigner.
Ønsker dere hjelp til styling av hus / telt / orangeri, eller noe spesielt i hagen kan dette avtales spesifikt.
Hun har arbeidet i flere år som klesdesigner, og laget en rekke brudekjoler. Hennes spesialitet er kjoler som skiller seg fra den tradisjonelle hvite "prinsessekjolen", med en mer røff og spennende stil og uventede detaljer. God passform og kvalitet er essensielt.
Som ett eksempel kan nevnes en brudekjole som ble tovet i tynn ull i en elegant passform til en brud som giftet seg på et gammelt slott i Sverige.
Hun designer og  syr brudekjole etter brudens ønsker, og kan også lage kjole til brudepikene.


Overnatting

På Fredbo kan vi tilby overnatting til noen få av våre gjester. Det varierer hvor mange sengeplasser vi har tilgjengelig, fra 6-10.
Les mer


Kun 2,5 km fra Villa Fredbo ligger Furukollen Feriehjem  med inntil 28 sengeplasser som kan leies for overnatting.
Les mer

Foto / film

Om du ønsker  å forevige dagen gjennom bilder og / eller film kan Villa Fredbo anbefale flere gode fotografer og en dyktig videoprodusent.


                         Bilder fra Villa Fredbo -   Bilder til inspirasjon

Blomster


Tuvali blomsterbinderi

Villa Fredbo har er godt samarbeid med dyktige Pia Bogstad i Tuvali Blomsterbinderi på Nesodden. Hun tryller frem de vakreste kreasjoner av buketter, borddekorasjoner og blomsterdesign i hagen.

facebook.com/TuvaliBlomsterbinderi    Telefon 986 00 987 - Pia

 

Blomsterhagen

Villa Fredbo samarbeider med den eneste økologiske blomsterleverandøren i Norge, Blomsterhagen på Abildsø. De produserer økologisk, kortreiste blomster – vitale og vakre, og binder buketter og lager bord-dekorasjoner. De leverer fra midten av mai til midten av september. Det blir ikke dyrere enn andre leverandører. De supplerer evt. med andre blomster når det trengs, men legger vekt på kortreist, for eks norsk-produserte roser. De leverer i alle prisklasser, fra enkelt og naturlig til store oppsatser.

Til bryllupsblomster håndplukker de det fineste de har i åkeren til enhver tid. Sammen med brudeparet finner de en fargeskala og kanskje noen favorittblomster og ut ifra det skaper de vakre, frodige brudebuketter, hodekranser, knapphullsblomster, brudepikebuketter, borddekorasjoner… Blomstene er sesongriktige og et godt miljøvalg, og hører naturlig hjemme der det serveres mat av gode, kortreiste råvarer. Hvis du ønsker å pynte selv, kan du også kjøpe løse blomster hos blomsterhagen.

facebook.com/blomsterhagen
Telefon: 41577789 – Anja.


Blomsterpikene

Blomsterpikene kan anbefales - de lager alle stiler, og er meget dyktige. De leverer året rundt.
Telefon: 22 72 91 81
Se eksempler på brudearbeid her

Vi anbefaler at man bruker samme leverandør til både brudebukett og borddekor, da det blir helhetlig og passer sammen.

 BOOKING:


Villa Fredbo er en privat bolig som leies ut gjennom AirBnb. Les mer på  Airbnb og be om pristilbud.

Send en epost, og kom gjerne for en titt og et uforpliktende møte!Vil du vite mer - ta kontakt