Om Helt Grønn DESIGN

 


Hei, jeg er Line Evensen

Jeg etablerte Helt Grønn Design i 1999, og har siden vært gründer med mange års erfaring som bl.a interiørarkitekt, hagedesigner og klesdesigner. Jeg jobber også som boligstylist, og har stylet et 100-talls boliger for boligsalg.
Jeg tar oppdrag for private og bedrifter over hele landet.

Villa Fredbo
Den historiske eiendommen Villa Fredbo på Nesoddens vestside kjøpte jeg i 2004. Foruten å være vårt hjem benyttes eiendommen i dag til utleie til bryllup, eventer, som location for foto og filmproduksjoner, til kulturarrangementer og til utleie av rom.
Jeg har siden 2004 foretatt en betydelig oppgradering av huset, bygget opp flere mål hage, bygget orangeri, hytte og sigøynervogn delvis av gjenbruksmaterialer, anlagt økologisk kjøkkenhage og en koifisk-dam i hjertet av hagen. Det meste er forøvrig utført på tilnærmet null-budsjett.
I 2017 mottok jeg Nesodden Kommunes kulturfond på kr 100.000 for videreutvikling av Villa Fredbo som kulturarena på Nesodden.

Balansekunst
Noe av det mest inspirerende jeg kan jobbe med er rom-opplevelser, enten det er interiør eller hage, eller indre rom for den del. Balanse, ro og harmoni er viktige stikkord, og nettopp dette er det jeg søker å skape i mitt arbeid som interiørarkitekt og hagedesigner.  Vi lever i en hverdag hvor vi ofte blir utsatt for mye stress, derfor er opplevelsen av en egen oase i hjemmet, hvor vi kan hvile og lade opp ny energi, av stor betydning.
Jeg er opptatt av gjenbruk, noe som er sentralt i det meste av det jeg skaper på egen eiendom. Jeg liker å skape noe nytt eller uventet, kombinere materialer og stilarter, skape sjel, personlighet og gjerne humor i uttrykket. Jeg følger med på, men er ikke selv opptatt av trender.
Balansekunsten mellom et personlig og interessant visuellt uttrykk, praktiske løsninger, smart oppussing og sunn fornuft, gode resultater og god kvalitet, gjerne på lavbudsjett, er noe som interesserer meg.
Et godt samarbeid med mine kunder er også av stor betydning.

 

 Litt om livet

Gjennom mine ungdomsår med hest som hobby fikk jeg erfaring på mange områder, og det ble mange spennende år med høy arbeidsmoral, stort ansvar og høye målsettinger.
Som 19-åring kjøpte jeg bil, pakket  fotoapparat og tegnesaker og reiste alene nordover på ubestemt tid, med kniv under hodeputen og en signalrød bibel i bakruten som "våpen" da jeg valgte å sove i bilen på rasteplasser for å spare penger ;) Etter å ha opplevd Nordland og Troms på kryss og tvers, stoppet jeg opp i Tromsø i et par år. Der arbeidet jeg som reingjeter og fikk opplæring innen samisk håndtverk. Senere ble jeg ansatt på Regionsykehuset i Tromsø på patologisk avdeling og som forskningstekniker på elektronmikroskopisk laboratorie hvor jeg jobbet med celledyrking for kreftforskning.
Jeg har tidligere bl.a jobbet som lærer, utstillingsformgiver/ dekoratør, grafisk designer, klesdesigner  med eget design, og
i mange år som gründer og daglig leder av  et selskap med kurs og utdannelser.

Jeg har født 3 skjønne gutter, Emil (1989), Oliam Cornelius (2004) og Agaton Sofus (2007). De to yngste ble født hjemme, Oliam ute under morelltreet i hagen en strålende sommerdag.
Oliam har ikke gått i barnehage. Agaton har i en periode hatt hjemmeundervisning.

 


Facebook: Helt Grønn på Fredbo